Women’s fakewatches have also been so popular in the past few years, women are not just interested in jewelry, accessories, there are still some women keen to represent the eternal watch, they love life, calm and elegant. Swiss Mido replica fully capture the unique temperament of modern women, portrait launched Bruner series of colorful pearl Fritillaria watch, interpretation of their rich connotation. cheap cartier replicacartier replicaRepliche Orologi Di LussoRepliche Orologi rolexBreitling Replica watchesBreitling Replica ukBreitling Replica watchesCheap Breitling ReplicaBreitling Replicareplica watches chinacheap replica watchescartier replicacartier replica watchescheap Rolex replicaRolex replica watchescheap Rolex replicaRolex replica J12 is a boat in the history of the international race to win the glory of countless sailing, it represents the elegance, precision and courage. Inspired by the legendary history of this sailing ship, the Chanel replica J12 series of watches from this name. Sometimes charming, sometimes the Variety of the sun’s demon Ji: Chanel J12 MIRROR fake watches, it is to come to the fore. Limited edition of 1200 pieces. Rolex Replica Watchesreplica watches onlinecheap replica watchesomega replicaRolex replicaRolex replicaRolex replica watchescheap replica watchescheap replica watchescheap fake watchescheap fake watchesrolex replica watches
петак, септембар 22, 2017

  

МОЛЕБНИ КАНОН АНЂЕЛУ ЧУВАРУ

  

Након што се прекрстимо и изговоримо:

У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин 

Додајемо седам молитви које се називају Седмопоклони почетак, а изговарају се уз појасне или земне поклоне.

Боже буди милостив мени грешном. (поклон)
Боже, очисти ме грешног и помилуј ме. (поклон)
Створитељу мој, Господе, помилуј ме. (поклон)
Безброј пута сагреших, Господе, помилуј ме. (поклон)
Владичице моја, Пресвета Богородице, спаси ме грешног. (поклон)
Свети Анђеле, Чувару мој, од сваког зла сачувај ме. (поклон)
Свети Арханђеле Михајло моли Бога за мене грешног. (поклон)

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере и  свих светих, помилуј нас. Амин.

Слава Теби, Боже наш, слава Теби!

Царе Небески, Утешитељу, Душе Истине, Који си свуда присутан и све испуњаваш; Ризницо добара и Животодавче, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (чита се трипут са крсним знамењем и појасним поклоном)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова! Амин.

Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.

Господе помилуј! (трипут)
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова! Амин.

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја, и на земљи као и на небу; хлеб наш насушни дај нам данас, и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.

Господи помилуј! (дванаест пута)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова! Амин.

Ходите, поклонимо се Цару нашем Богу!
Ходите, поклонимо се и припаднимо Христу Цару нашем Богу!
Ходите, поклонимо се и припаднимо самоме Христу, Цару и Богу нашем.

Псалам 50.

Помилуј ме, Боже, по великој милости Својој и по обиљу милосрђа Свога очисти безакоње моје. Опери ме добро од безакоња мога и од греха мога очисти ме. Јер безакоње своје ја знам и грех је мој стално преда мном. Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, а Ти си праведан у речима Својим и чист у суду Своме. Гле, у безакоњима се зачех и у гресима роди ме мати моја. Гле, истину љубиш, и јављаш ми непознатости и тајности премудрости Своје. Покропи ме исопом и очистићу се; умиј ме и бићу бељи од снега. Дај ми да слушам радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати Лице Своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце чисто сагради у мени, Боже, и дух бодар обнови у утроби мојој. Не одгурни ме од Лица Твога, и Духа Твога Светог не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким утврди ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и безбожници ће се обратити Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори уста моја и она ће казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, ја бих Ти принео; за жртве паљенице не мариш. Жртва је Богу дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће одбацити. По доброти Својој, Господе, чини добро Сиону, и нека се подигну зидови јерусалимски. Тада ће ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице. Тада ће метати на жртвеник Твој теоце.

Симбол вере:

Верујем у једног Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог. И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало; Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек; И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен; И Који је васкрсао у трећи дан по Писму; И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја. И у Духа Светог, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке. У једну, свету, саборну и апостолску Цркву. Исповедам једно крштење за опроштење грехова. Чекам васкрсење мртвих. И живот будућег века. Амин.

 

МОЛЕБНИ КАНОН АНЂЕЛУ ЧУВАРУ

Песма 1.

Ирмос: Прешавши воду као суво и египатско избегавши зло, Израиљац клицаше: Певајмо Избавитељу и Богу нашем. 

Свети Анђеле, чувару мој, моли се Богу за мене! 

Славим Те, Анђеле Бога Сведржитеља, неуморног чувара душе моје и заштитника живота мога, и учитеља, кога добих од Бога. 

Желећи да се сви људи спасу, Господе, доделио си нам свете Анђеле за учитеље и лучоноше, који нас руководе ка страху Твоме. 

Окруженог тамом ноћи и покривеног мраком страсти, осветли ме светлошћу покајања, учитељу мој, заштитниче и чувару. 

Слава: О, заштитниче мој, исуши паклену и мрачну бујицу, која у мени изазива срамне помисли, које мој ум одвајају од Бога. 

И сада: Ти си, Владарко, тихо Пристаниште свих који страдају од бура на пучини греха. Зато прибегавам Твоме пристаништу, мучен буром различитих страсти. 

Песма 3. 

Ирмос: Створитељу свода небескога и Саздатељу Цркве, Господе, Ти мене утврди у љубави Твојој, Крају жеља, Потпоро верних, једини Човекољубче. 

Својим злим делима ноћу и дању жалостио сам Те, вређао и љутио, и далеко одгонио од себе, заштитника свога. 

Имајући биће смешано од земље, кала и праха, зато се за земљу приковах. Али Ти, заштитниче мој, учитељу и избавитељу, обрати жељу моју к небеском. 

Заслужио сам тугу и униније (духовну клонулост) зато што се не кајем и не поправљам. Стога ми даруј да се искрено кајем и да Те радосно славим чувара свога. 

Слава: Гледајући на небесима невидљиво лице Бога, од чијег погледа дрхти земља, моли се, свети Анђеле, да се спасем. 

И сада: Примих дарове Божје: разум, мудрост и реч, да њима познам Господа и да Га поштујем добрим делима, а ја дарове страстима укаљах и Спаса увредих. Богородице, спаси ме! 

Сједален, глас 4. 

Божански Анђеле, изабрани ми од Бога чувару душе моје и тела мога, угледај се на Бога, па ми опрости сва сагрешења окајане душе, и избави ме од разних замки лукавога, и умилостиви заједничког нам Господа Бога да ми на Суду подари опроштај. 

Песма 4. 

Ирмос: Чуо сам, Господе, за тајну Твога стварања, разумех дела Твоја и прославих Твоје Божанство. 

Не мислећи на Страшни Суд, на који имам пред Спаса изаћи и дати одговор за свако дело и реч; нити ми неизвестан час смрти на памет долази – непоправљив сам, учитељу мој, немој ме оставити. 

Још из младости свако зло чиних и не престајах да Те, заштитника свога, љутим безаконим речима и делима; али немој се гневити, него ме још причекај; саветујући ме, просвећујући и утврђујући. 

Подражавајући дуготрпљење Господа, Који је дошао да на покајање позове све грешнике и очекује њихово добровољно, а не принудно поправљење, и Ти, учитељу мој, буди дуготрпељив према мени. 

Слава: Мене неваљалог и недостојног слугу грех далеко од Бога удаљи. Али Господ мој Исус примиће ме милостиво и поново усвојити, који сам толику благодат Његову одбацивао, па сам још и тебе вређао, Анђеле Божји. 

И сада: Заиста се Господ зацари Царством вечним, и, како је речено у псалмима, обуче се, Богомати, у Теби, у најлепшу лепоту, тело свето, и смрћу тела сруши царство смрти. 

Песма 5. 

Ирмос: Просвети нас заповестима Твојим, Господе, и силном руком Твојом дај нам Твој мир, Човекољубче. 

Свети Анђеле, стекавши Те чувара, сажитеља, саговорника, који ме чуваш, пратиш, са мном живиш и увек ми спаситељно предлажеш, какав ћу опроштај да примим кад сам неразуман? 

Предстојећи са великом слободом Престолу Сведржитеља и славећи Цара све твари са хоровима Анђела, помоли Му се, заштитниче мој да подари опроштај многих мојих сагрешења. 

Видећи унапред муке и мучења, која ме очекују, и окорелост моју, и безумље и ослепљење моје, ти из љубави према мени уздишеш и тужиш и жалостиш се, испуњен тугом, избавитељу мој. 

Слава: Вазда гресима разједан, добротвору мој и чувару, не пружих ти прилику да се макар за један час, па чак ни за тренутак, да се због мене обрадујеш и развеселиш. 

И сада: Нов и несхватљив Младенац роди се из Тебе, Пресвета, Који је мерилом разума горе и дубраве измерио и скупове звезда и капље росе избројио, и дах ветровима подарио. 

Песма 6. 

Ирмос: Излићу молитву Господу и казаћу Њему јаде своје, јер се душа моја испуни муке, и живот ми се паклу приближи, па се молим као Јона: Боже, изведи ме из пропасти. 

Не престај, чувару мој, да ме вазда чуваш и да ме ограђујеш и браниш, од напада демона и одбијаш њихове зверовидне навале, јер те имам топлог заштитника. 

Будући сaм скупоцено и пријатно миро, немој се гнушати мога смрада, и до краја немој одступити од мене, него ми буди увек нераздвојни чувар: јер и сунце прелази преко прљавих места и не упрља се. 

Умоли, заштитниче мој, Бога, на чију реч воде покривају највише врхове, да ми подари благодат, те да точим капље сузеточне, да се њима очисти срце моје и да види Бога. 

Нематеријалан, као чист и духован, предстојећи Чистом и Нематеријалном, и стекавши пред Њим велику слободу и усвојење, моли Га приљежно да душу моју спасе и спасену дарује ми је. 

Слава: Нека покрије срам и стид стидна и срамна и мрачна лица вражија, када се смирена душа моја од тела буде растављала; нека њу одмах покрију твоја светла и пресвета крила, учитељу мој. 

И сада: Светија од свих Анђела, виша од Херувима и Серафима, низак мој ум покажи вишим од земаљских материјалних жеља и од земље ка небеској љубави издигни. 

Кондак, глас 2. 

Служитељу Божји и чувару мој прекрасни, који си увек са мном грешним, избављајући ме од свих злодејстава демона и упућујући ме Божанским стазама, испроси ми вечни живот. 

Песма 7. 

Ирмос: Дошавши негда из Јудеје у Вавилон, младићи вером у Тројицу погасише пламен пећи појући: Благословен јеси, Боже Отаца наших! 

Мноштво невидљивих разбојника који ме са свих страна нападају и траже да ишчупају и уграбе душу моју, пожури и огњеним мачем Твојим одагнај моћно, помоћниче мој. 

Кад ми Судија и Бог мој буде хтео да суди и осуди ме, осуђенога од савести пре онога Суда, не заборави слугу Твога, руководитељу мој. 

Имајући материју као матер и као оца, и прах као праоца, због сродства са њима много у земљу гледам; али дај ми, заштитниче мој, да некад погледам и горе на небесну доброту. 

Пошто си диван добротом и сладак, весео сунцезрачни ум, у часу кад се будем узимао са земље предстани ми у светлости и насмејана лица и радосна изгледа, наставниче мој. 

Слава: Чувару мој, ради милости срца Твога и ради многог човекољубља Твога, покриј ме крилима крила твојих кад будем излазио из тела да не видим мрачна лица демонска. 

И сада: Небеска Врата, спаситељна Двери, духовна Лествице, Којом Бог сиђе и човек изиђе, милосрђем Твојим, Пречиста, удостој Небеског Царства слугу Твога. 

Песма 8. 

Ирмос: Небескога Цара, о Коме певају војске Анђела, хвалите и величајте у све векове. 

Пресвети Анђеле, од Бога Те добих као заштитника и руководиоца, помагача и саборца, зато не престај да се молиш за мене, да ме васпитаваш и упућујеш и учиш да добра дела творим, и просвећујеш ум мој, док ме не представиш Христу спасеног. 

Кад се поставе Престоли, и књиге отворе, и Старац седне, и почне суд људима, и Анђели се скупе, и земља се затресе, и све се престрави и задрхти, тада твоје човекољубље покажи према мени и избави ме од пакла, Христа умоливши. 

Као рој пчела невидљиво ме окружују богомрске убице – демони, као птицеловци, као лукаве лисице и као птице грабљивице око мене лете. Покриј ме, чувару мој, као што орао покрива птиће своје. 

Даруј ми да из очију мојих сузе непрестано теку и целог ме омивај од главе до ногу, те да се обучем у хаљину покајања бељшу од снега, и у двор Божији уђем, поштујући тебе, заштитника свога. 

Слава: Христов храм, срце моје, страстима претворих у стан свиња духовних, али оснажи ме, помагачу душе моје, кад ме страшни трубни глас васкрсне из земље на Суд, стани онда близу мене, тих и радостан, одгонећи мој страх надом спасења. 

И сада: Ти, Која си родила Извор милосрђа, изобиљем доброте Своје помилуј ме забадава, јер достојно милости немам ништа да Ти принесем. Ти немаш потребе ни за каквим благом мојим, пошто си Добротвора и Спаситеља света неисказано зачела, Благодатна. 

Песма 9. 

Ирмос: С правом Те признајемо за Богородицу, спасени Тобом, чиста Дјево, величајући Те!

Препаде се сва разумна твар због неисказаног Божјег снисхођења, јер Највиши добровољно сиђе до тела и од девојачке утробе постаде човек. Зато Пречисту Богородицу верни величајмо. 

Да Те видим с десне стране окајане моје душе, светлога и тиха, заступника и заштитника мога, кад у невољи дух мој почне да ишчезава у мени, одгонећи од мене огорчене непријатеље моје, који траже да ме узму са собом. 

Као свети Божји слуга, који твориш Његову Божанску вољу, и богатиш се великом слободом пред Њим, свети Анђеле, зато Га топло за мене моли, да спасен тобом певам и славим заштиту и покровитељство твоје. 

Сав живот мој прође у многој сујети и крају се приближи, па Те молим чувара мога, буди ми заштитник и непобедив саборац, кад пролазим митарства љутога кнеза овог света. 

Исусе Јединородни и Предобри, молитвама Твога духовног служитеља, кога си ми, као Човекољубац, доделио за чувара из детињства, добротом Својом победи безимено мноштво злих дела мојих. 

Слава: Сву наду спасења у Богу на тебе положих, чувара мога, старатеља и заштитника, учини општу молитву за мене Богу, примивши за самолитвенике зборове Анђела и заштитнике. 

И сада: Узвиси снагу побожних и сруши нападе варвара, Богородице, победнички спасавајући ово стадо Твоје, у коме се Твоје велико и многославно име истински велича и слави. 

Стихире, глас 2. 

О, Анђеле Божји, који стојиш пред Светом Тројицом, моли се непрестано за мене - слугу твога. 

Пошто си од Бога добио моћ да чуваш душу моју, не престај да је крилима својим као кровом увек покриваш. 

Хвала Господу Исусу, Који Те је мени дао, чувара душе моје и оружје против непријатеља мојих, Анђеле мој свети. 

Удостој и мене да добијем Царство Бога Вишњега и да с тобом кличем Трисвету песму. 

Слава: Ти си друга светлост Божја, чувару мој, заузимај се непрестано за мене да и ја видим светлост Трисветлог Блаженства. 

И сада: Царице Анђела и људи, Богородице Дјево, моли непрестано Сина Свога за мене грешног слугу Твога. 

МОЛИТВА Св. АНЂЕЛУ ЧУВАРУ 

О, свети Анђеле, хранитељу и покровитељу мој благи, са скрушеним срцем и болном душом стојим пред тобом молећи се: услиши мене (име) грешнога слугу твог, који с великим јауком и горким плачем вапијем: не помени моја безакоња и неправде, којима те разгневљујем сваки дан и час и одвратног себе чиним пред Саздатељем нашим Господом; покажи се милосрдан према мени и не одвајај се од мене нечистог све до смрти моје; пробуди ме из сна греховног и покажи ми молитвама твојим да остало време живота свога проведем беспрекорно и да родим родове достојне покајања, особито пак сачувај ме падова греховних, да не бих погинуо у очајању, и да се враг не би обрадовао погибији мојој. Насигурно знам и устима исповедам, да нико није такав пријатељ и заступник, бранитељ и заштитник као ти, свети Анђеле: јер стојећи пред престолом Господњим, ти се молиш за мене непотребног и од свих грешнијег, да ми Преблаги Господ не узме душу изненада и у дан када зло чиним. Молим те, не престај умилостивљавати Свемилостивог Господа и Бога мог: да ми отпусти сагрешења моја која починих у животу свом – речју, делом и свима чулима својим, и да ме спасе како год зна; да ме казни овде по Својој неисказаној милости, али да ме не изобличи и не истјазава онамо по Свом непристрасном правосуђу; да ме удостоји принети покајање, а са покајањем достојно примити божанско Причешће; за ово те нарочито молим, и такав дар свесрдно желим. У страшни час смрти, благи Хранитељу мој, буди неодступно поред мене, одгонећи мрачне демоне који ће плашити престрављену душу моју; заштити ме од њихових мрежа када будем пролазио ваздушна митарства, да чуван тобом, безопасно достигнем мили ми Рај, где хорови Светитеља и небеских Сила непрестано славе дивно и величанствено Име у Тројици слављенога Бога, Оца и Сина и Светога Духа, Коме приличи част и поклоњење кроза све векове. Амин. 

”Православни каноник”, манастир Денковац, 2004.л.Г. са благословом Епсикопа шумадијског Господина Јована

а након читанја Канона или Акатиста следи:

Достојно је ваистину блаженом звати Тебе, Богородицу, увек блажену и пренепорочну, и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и славнију неупоредиво од Серафима, Тебе што Бога Реч непорочно роди, ваистину Богородицу величамо.

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова! Амин.
Господи помилуј! (трипут)

Отпуст: 

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере, преподобних и богоносних отаца наших и свих светих, помилуј нас. Амин.

По завршетку потребно је читати исте поклоне као и на почетку:

Боже буди милостив мени грешном. (поклон)
Боже, очисти ме грешног и помилуј ме. (поклон)
Створитељу мој, Господе, помилуј ме. (поклон)
Безброј пута сагреших, Господе, помилуј ме. (поклон)
Владичице моја, Пресвета Богородице, спаси ме грешног. (поклон)
Свети Анђеле, Чувару мој, од сваког зла сачувај ме. (поклон)
Свети Арханђеле Михајло моли Бога за мене грешног. (поклон)